Private Reserve Chocolat

Przedstawiam test atramentu Private Reserve Chocolat o pięknym brązowym kolorze, którego jednak nie polecam. Kolor ładny, atrament dobrze zachowuje się w piórze, czas wysychania dobry, jednak jest coś, co przekreśliło ów płyn u mnie. Otóż atrament w próbce miał kilka glutów. Nie mogłem napełnić pióra. Zresztą samo pióro po odłożeniu na kilka dni również wewnątrz zaczęło tworzyć atramentowego gluta. Na próbce atramentu wacikiem widać zaciemnienia. To właśnie jest rozsmarowany glut. Stanowczo odradzam!

Private Reserve Chocolat nazwa

Producent: Private Reserve

Seria, kolor: Chocolat

Pióro: Waterman Hemisphere „F”

Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2)

Parametry techniczne:

Przepływ: dobry

Lepkość: dobra

Przebijanie: możliwe punktowe

Cieniowanie: zauważalne

Strzępienie: niezauważalne

Nasycenie: bardzo dobre

Kleks rozmazany stalówką

Private Reserve Chocolat kleks

Maźnięcie wacikiem

Private Reserve Chocolat wacik

Kreski

Private Reserve Chocolat kreski

Odporność na wodę [klasa C]

Private Reserve Chocolat woda

Czas wysychania

Private Reserve Chocolat wysychanie

Kleks na chusteczce higienicznej

Private Reserve Chocolat chromatografia1

Chromatografia

Private Reserve Chocolat chromatografia2

Próbka tekstu na papierze ksero

Private Reserve Chocolat txt

Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2)

Private Reserve Chocolat Oxford

Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2)

Private Reserve Chocolat Rhodia

Próbka pisma na karcie  Clairefontaine (gramatura 120 g / m2)

Private Reserve Chocolat Clairefontaine

Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa)

Private Reserve Chocolat paleta barw

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s