Noodler’s Bernanke Blue-Black

Przedstawiam test atramentu Noodler’s Bernanke Blue-Black o bardzo dobrze nasyconym ciemnoniebieskim kolorze. W sieci nie znalazłem koloru o takiej nazwie niestety. Atramentem pisze się bardzo dobrze. Niestety atrament jest mocno mokry. Wysychanie jest super szybkie. Praktycznie schnie w oczach. Przebijanie tragiczne (papier ksero i Oxford). Na szczęście na Rhodii przebija tylko punktowo. Niestety pomimo ładnego koloru – mówię nie.

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-nazwa

Producent: Noodler’s

Seria, kolor: Bernanke Blue-Black

Pióro: Waterman Hemisphere „F”

Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2)

Parametry techniczne:

Przepływ: bardzo dobry

Lepkość: dobra

Przebijanie: zauważalne

Cieniowanie: zauważalne (słabo)

Strzępienie: możliwe

Nasycenie: bardzo dobre

Kleks rozmazany stalówką

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-kleks

Maźnięcie wacikiem

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-wacik

Kreski

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-kreski

Odporność na wodę [klasa B]

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-woda

Czas wysychania

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-wysychanie

Kleks na chusteczce higienicznej

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-chromatografia1

Chromatografia

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-chromatografia2

Próbka tekstu na papierze ksero

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-txt

Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2)

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-Oxford

Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2)

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-Rhodia

Próbka pisma na karcie  Clairefontaine (gramatura 120 g / m2)

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-Clairefontaine

Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa)

Noodler's-Bernanke-Blue-Black-paleta-barw

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s