Robert Oster Signature Barossa Grape

Przedstawiam test atramentu Robert Oster Signature Barossa Grape o bardzo ładnym śliwkowym kolorze, choć niektóre winogrona czy jagody potrafią mieć podobny odcień. Fajny kolorek. Atramentem pisze się całkiem przyjemnie, jest dobrze nasycony i dobrze współpracuje z piórem. Wielbicieli tego odcienia z pewnością zadowoli. Polecam.

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-nazwa

Producent: Robert Oster Signature

Seria, kolor: Barossa Grape

Pióro: Waterman Hemisphere „F”

Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2)

Parametry techniczne:

Przepływ: dobry

Lepkość: dobra

Przebijanie: niezauważalne

Cieniowanie: zauważalne

Strzępienie: niezauważalne

Nasycenie: bardzo dobre

Kleks rozmazany stalówką

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-kleks

Maźnięcie wacikiem

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-wacik

Kreski

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-kreski

Odporność na wodę [klasa C]

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-woda

Czas wysychania

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-wysychanie

Kleks na chusteczce higienicznej

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-chromatografia1

Chromatografia

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-chromatografia2

Próbka tekstu na papierze ksero

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-txt

Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2)

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-Oxford

Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2)

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-Rhodia

Próbka pisma na karcie  Clairefontaine (gramatura 120 g / m2)

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-Clairefontaine

Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa)

Robert-Oster-Signature-Barossa-Grape-paleta-barw

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s