Robert Oster Signature Burgundy

Przedstawiam test atramentu Robert Oster Signature Burgundy o bardzo dobrze nasyconym odcieniu czerwieni. Kolor na prawdę robi duże wrażenie. Gdybym był miłośnikiem czerwonych, na pewno bym użytkował ten atrament. Technicznie atrament jest na dobrym poziomie, świetnie współpracuje z piórem. Jak na razie nie zauważyłem drastycznych wad, np. wypełzania na stalówkę czy powodowanie kalafiorów. Zachęcam do zakupu.

Robert-Oster-Signature-Burgundy-nazwa

Producent: Robert Oster Signature

Seria, kolor: Burgundy

Pióro: Waterman Hemisphere „F”

Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2)

Parametry techniczne:

Przepływ: dobry

Lepkość: dobra

Przebijanie: niezauważalne

Cieniowanie: zauważalne

Strzępienie: niezauważalne

Nasycenie: bardzo dobre

Kleks rozmazany stalówką

Robert-Oster-Signature-Burgundy-kleks

Maźnięcie wacikiem

Robert-Oster-Signature-Burgundy-wacik

Kreski

Robert-Oster-Signature-Burgundy-kreski

Odporność na wodę [klasa C]

Robert-Oster-Signature-Burgundy-woda

Czas wysychania

Robert-Oster-Signature-Burgundy-wysychanie

Kleks na chusteczce higienicznej

Robert-Oster-Signature-Burgundy-chromatografia1

Chromatografia

Robert-Oster-Signature-Burgundy-chromatografia2

Próbka tekstu na papierze ksero

Robert-Oster-Signature-Burgundy-txt

Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2)

Robert-Oster-Signature-Burgundy-Oxford

Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2)

Robert-Oster-Signature-Burgundy-Rhodia

Próbka pisma na karcie  Clairefontaine (gramatura 120 g / m2)

Robert-Oster-Signature-Burgundy-Clairefontaine

Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa)

Robert-Oster-Signature-Burgundy-paleta-barw

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s