Robert Oster Signature Lemon Grass

Przedstawiam test atramentu Robert Oster Signature Lemon Grass o bardzo fajnym odcieniu zieleni. Atramentem bardzo dobrze się pisze, ma bardzo dobry przepływ i szybko wysycha. To kolejna udana produkcja tego producenta. Oczywiście jest jedna wada. Atrament nie jest odporny na wodę. Zupełnie. Jednak mnie to nie przeraża. Będę go używał. I was zachęcam…

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-nazwa

Producent: Robert Oster Signature

Seria, kolor: Lemon Grass

Pióro: Waterman Hemisphere „F”

Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2)

Parametry techniczne:

Przepływ: bardzo dobry

Lepkość: dobra

Przebijanie: niezauważalne

Cieniowanie: zauważalne

Strzępienie: niezauważalne

Nasycenie: bardzo dobre

Kleks rozmazany stalówką

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-kleks

Maźnięcie wacikiem

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-wacik

Kreski

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-kreski

Odporność na wodę [klasa C]

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-woda

Czas wysychania

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-wysychanie

Kleks na chusteczce higienicznej

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-chromatografia1

Chromatografia

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-chromatografia2

Próbka tekstu na papierze ksero

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-txt

Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2)

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-Oxford

Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2)

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-Rhodia

Próbka pisma na karcie  Clairefontaine (gramatura 120 g / m2)

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-Clairefontaine

Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa)

Robert-Oster-Signature-Lemon-Grass-paleta-barw

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s