Stipula Calamo Terra Di Siena

Przedstawiam test atramentu Stipula Calamo Terra Di Siena o wspaniałym i bardzo dobrze nasyconym brązowym kolorze. Atramentem pisze się bardzo dobrze, doskonale współpracuje z piórem. Pierwsze co się rzuca w oczy to wspaniały, ciepły kolor oraz jego cieniowanie. Posiadacze piór z elastycznymi stalówkami będę wniebowzięci. Jedyna wada atramentu to brak odporności na wodę. Ale ja mu to wybaczam i dalej delektuję się pisaniem…

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-nazwa

Producent: Stipula

Seria, kolor: Calamo Terra Di Siena

Pióro: Waterman Hemisphere „F”

Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2)

Parametry techniczne:

Przepływ: bardzo dobry

Lepkość: dobra

Przebijanie: niezauważalne

Cieniowanie: zauważalne

Strzępienie: niezauważalne

Nasycenie: bardzo dobre

Kleks rozmazany stalówką

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-kleks

Maźnięcie wacikiem

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-wacik

Kreski

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-kreski

Odporność na wodę [klasa C]

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-woda

Czas wysychania

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-wysychanie

Kleks na chusteczce higienicznej

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-chromatografia1

Chromatografia

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-chromatografia2

Próbka tekstu na papierze ksero

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-txt

Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2)

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-Oxford

Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2)

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-Rhodia

Próbka pisma na karcie  Clairefontaine (gramatura 120 g / m2)

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-Clairefontaine

Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa)

Stipula-Calamo-Terra-Di-Siena-paleta-barw

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s