Montegrappa Coffee Brown

Przedstawiam test atramentu Montegrappa Coffee Brown o przepięknym brązowym kolorze. Niestety na tym się kończy. Atrament ma słaby przepływ z tendencją do złego. Za to bardzo dobrą lepkość. Jest bardzo gęsty i potrafi tworzyć gluty w piórze pozostawionym na kilkanaście dni. Gęstość ta powoduje nie tylko, że się nim ciężko pisze piórem, ale i długo wysycha. Nie przypadł mi do gustu z uwagi na niepewne właściwości. Ale może ktoś ma inne wrażenia?

Montegrappa-Coffee-Brown-nazwa

Producent: Montegrappa

Seria, kolor: Coffee Brown

Pióro: Waterman Hemisphere „F”

Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2)

Parametry techniczne:

Przepływ: słaby/zły

Lepkość: bardzo dobra

Przebijanie: niezauważalne

Cieniowanie: zauważalne

Strzępienie: niezauważalne

Nasycenie: bardzo dobre

Kleks rozmazany stalówką

Montegrappa-Coffee-Brown-kleks

Maźnięcie wacikiem

Montegrappa-Coffee-Brown-wacik

Kreski

Montegrappa-Coffee-Brown-kreski

Odporność na wodę [klasa B]

Montegrappa-Coffee-Brown-woda

Czas wysychania

Montegrappa-Coffee-Brown-wysychanie

Kleks na chusteczce higienicznej

Montegrappa-Coffee-Brown-chromatografia1

Chromatografia

Montegrappa-Coffee-Brown-chromatografia2

Próbka tekstu na papierze ksero

Montegrappa-Coffee-Brown-txt

Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2)

Montegrappa-Coffee-Brown-Oxford

Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2)

Montegrappa-Coffee-Brown-Rhodia

Próbka pisma na karcie  Clairefontaine (gramatura 120 g / m2)

Montegrappa-Coffee-Brown-Clairefontaine

Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa)

Montegrappa-Coffee-Brown-paleta-barw

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s