Monteverde Brown Sugar

Przedstawiam test atramentu Monteverde Brown Sugar o bardzo ładnym kolorze ciemnej czekolady. Kolor można przyrównać także do ciemnego mahoniu. Bardzo ładna kompozycja. Atramentem pisze się bardzo przyjemnie, z zauważalnym cieniowaniem podczas pisania, który trochę ciemnieje po wyschnięciu. Technicznie bez uwag. Jedyna wada to brak odporności na wodę. Zachęcam do zakupu.

Monteverde-Brown-Sugar-nazwa

Producent: Monteverde

Seria, kolor: Brown Sugar

Pióro: Waterman Hemisphere „F”

Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2)

Parametry techniczne:

Przepływ: bardzo dobry

Lepkość: dobra

Przebijanie: możliwe punktowe

Cieniowanie: zauważalne

Strzępienie: niezauważalne

Nasycenie: bardzo dobre

Kleks rozmazany stalówką

Monteverde-Brown-Sugar-kleks

Maźnięcie wacikiem

Monteverde-Brown-Sugar-wacik

Kreski

Monteverde-Brown-Sugar-kreski

Odporność na wodę [klasa C]

Monteverde-Brown-Sugar-woda

Czas wysychania

Monteverde-Brown-Sugar-wysychanie

Kleks na chusteczce higienicznej

Monteverde-Brown-Sugar-chromatografia1

Chromatografia

Monteverde-Brown-Sugar-chromatografia2

Próbka tekstu na papierze ksero

Monteverde-Brown-Sugar-txt

Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2)

Monteverde-Brown-Sugar-Oxford

Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2)

Monteverde-Brown-Sugar-Rhodia

Próbka pisma na karcie  Clairefontaine (gramatura 120 g / m2)

Monteverde-Brown-Sugar-Clairefontaine

Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa)

Monteverde-Brown-Sugar-paleta-barw

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s